Alfred House Bronte

The house was designed to take into consideration the needs of the family in the present and in the future. It achieves this by offering a strategy of spaces which facilitate the different social and privacy needs as the family matures.

The site situated on the southern side of a semi pair, we introduced openings that captured the light reflecting off the boundary wall to brighten the spaces. The stair with its large expansive skylight is a haven of sun and the light bounces around the double height space throughout the day.

Having a home that’s spaces are able to adapt to the growing needs of a family, greatly enhances the longevity of any home design. Timeless and hard waring finishes were utilised to reinforce this idea.

Designer
CM Studio
Builder
Alila Group
Photography
Katherine Lu
Landscape Design
Outdoor Establishments
Structural and Hydraulic Engineer
Waddington Consulting
Instagram
#cmstudioalfredhousebronte